keskiviikko 6. elokuuta 2014

Kehitysmaayhdistys Pääskyt ja La Fundación Cuna Nazareth

Vuonna 1964 perustettu kehitysmaayhdistys Pääskyt on Suomen vanhimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. Kehitysmaayhdistys Pääskyt toimii pääosin vapaaehtoisvoimin ja kuuluu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomaan Emmaus-liikkeeseen, jonka tunnuksena on ”Auta ensin eniten kärsiviä". Emmaus-yhteisöjä on maailmalla noin 350. Kehitysmaayhdistys Pääskyt on Suomen vanhin Emmaus-ryhmä. Myös ekologinen kestävyys on Kehitysmaayhdistys Pääskyille tärkeä arvo. Kehitysmaayhdistys Pääskyillä on kumppanijärjestöjä Perussa ja Intiassa. Kumppanijärjestöt tekevät ruohonjuuritason työtä yhteiskunnan haavoittuvimpien jäsenten, kuten naisten ja lasten elinolojen kohentumiseksi ja oikeuksien toteutumiseksi. Pääskyt on Kepan jäsenjärjestönä mukana Kepan organisoimassa Etelän vapaaehtoisohjelma Etvossa.

Lisää tietoa Kehitysmaayhdistys Pääskyistä, mm. heidän kummitoiminnastaan saa tästä linkistä:


Lisää tietoa ETVO-vapaaehtoisuudesta saa tästä linkistä (haku ensi vuoden ETVO-ohjelmaan on juuri nyt käynnissä):


Kehitysmaayhdistys Pääskyjen kumppanijärjestö La Fundación Cuna Nazareth on perulainen Emmaus-ryhmä. Se tukee Perun pääkaupungissa Limassa Chorillosin kaupunginosassa sijaitsevan päiväkoti Cuna Nazarethin toimintaa. Chorrilloksen alueella on paljon köyhyyttä, työttömyyttä ja yksinhuoltajaperheitä. Cuna Nazareth on Chorrillosin kaupuginosan ainoa kahdeksan tuntia auki oleva, ruokaa ja sosiaalipalveluja tarjoava päiväkoti. N. 100 1-5-vuotiasta lasta tulee Cunaan viitenä päivänä viikossa, mikä mahdollistaa vanhempien työssäkäynnin ja näin paremman toimeentulon perheille. Kehitysmaayhdistys Pääskyt on tukenut ja tehnyt yhteistyötä Cuna Nazarethin päiväkodin kanssa jo yli 50 vuoden ajan.

Keväällä 2012 valmistui Liman Pachacamacin alueelle Kehitysmaayhdistys Pääskyjen ja muiden Suomen Emmaus-ryhmien tuella kierrätyskeskus eli traperia. Traperia liittyy läheisesti Cuna Nazarethin päiväkotiin. Idea hankkeesta syntyi, kun mietittiin päiväkodin pitkän tähtäimen omavaraisuuden turvaamista. Traperian puu- ja metallipajoissa korjataan ja kunnostetaan käytettyjä ja lahjoitettuja huonekaluja, koneita ja laitteita kierrätyskeskuksessa myytäväksi. Traperia myy lahjoituksinaan saamia vaatteita, tavaroita ja esineitä kolme kertaa viikossa järjestettävässä basaarissa. Lisäksi traperialla järjestetään erilaisia työpajoja lapsille ja aikuisille.

Näistä linkeistä pääsee päiväkoti Cuna Nazarethin ja traperian toimintaa esitteleviin Youtube-videoihin:

https://www.youtube.com/watch?v=kyTnwOmyy18

https://www.youtube.com/watch?v=o30uoB6SA48

Tästä linkistä pääsee julkaisuun, joka kertoo Kehitysmaayhdistys Pääskyjen ja Cuna Nazarethin jo 50-vuotisesta yhteisestä taipaleesta:


Tästä linkistä pääsee esitteeseen, joka kertoo traperian eli kierrätyskeskuksen toiminnasta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti