sunnuntai 3. elokuuta 2014

Ensivaikutelmia; ystävällisiä ihmisiä ja taistelua kylmää vastaan

Olen ollut Perun pääkaupungissa Limassa nyt kokonaiset kolme päivää ja kolme yötä. Olen viihtynyt hyvin ja ensivaikutelma tästä paikasta on myönteinen; ihmiset ovat ystävällisiä ja avuliaita ja olen tuntenut oloni turvalliseksi (turvallisuusasiat mietityttivät minua jonkin verran etukäteen).

Aivan odottamattomaksi ja yllättäväksi haasteeksi on muodostunut paikallinen ilmasto. Vaikka vuorokauden keskilämpötila näyttäisi internet-lähteiden mukaan tällä hetkellä olevan noin 15 astetta, ilma tuntuu paljon viileämmältä, varmasti pääosin kosteutensa vuoksi. Erityisen kylmää ja kosteaa on sisätiloissa; pyyhe ei pääse lähes lainkaan kuivumaan. Eilen nöyrryin kylmyyden edessä ja ostin itselleni pipon ja hanskat. Viime yönä ratkaisin myös yöllisen kylmyysongelman; lämpimät vaatteet sisältäen monta paitaa, monet housut, pipon, hanskat ja kaksi kaulahuivia, makuupussi tiukasti kiristettynä pään ympärille sekä kolme peittoa pitivät kylmän loitolla. Silti aamulla herätessäni olo oli kohmeinen. Joudun varmasti täydentämään vaatevarastoani täällä ja ostamaan hyvin Suomen talviseenkin ilmastoon sopivia vaatteita.

Huomenna aloitan työt, mikä jännittää ja innostaa. Myöhemmissä kirjoituksissani esittelen tarkemmin lähettävää järjestöä (Kehitysmaayhdistys Pääskyt) sekä vastaanottavaa järjestöä (La Fundación Cuna Nazareth). Hasta pronto! J

1 kommentti:

  1. Sen siitä saa, kun on niin pöhkö, ettei usko ystävää, joka asuu Limassa, että täällä on kylmä!!!! ;)

    VastaaPoista