maanantai 20. lokakuuta 2014

Monta syytä juhlaan

La Fundación Cuna Nazareth täytti tässä kuussa 52-vuotta. Kertauksena vielä, että la Fundación Cuna Nazareth on perulainen Emmaus-ryhmä, joka tukee Perun pääkaupungissa Limassa Chorrillosin kaupunginosassa sijaitsevan päiväkoti Cuna Nazarethin toimintaa. 52-vuotissyntymäpäiviä juhlittiin Cunan päiväkodilla näyttävästi. Ohjelmassa oli mm. puheita ja lasten tanssiesityksiä. Tanssiesityksiä varten lapset pukeutuivat perinteisiin Perun eri kulttuureja edustaviin näyttäviin asuihin. Yllätysohjelmanumerona oli henkilökunnan tanssiesitys. Sain siis myös itse nousta estradille, tosin ihan tavallisissa vaatteissa. Monen lapsen vanhemmat tulivat yleisöksi juhlaan. Alla kuvat 3-, 4- ja 5-vuotiaiden lasten tanssiesityksistä sekä tanssiopettaja Enrique:stä.

Päiväkodin ja kierrätyskeskuksen (la traperia) henkilökunnalle järjestettiin syntymäpäivien kunniaksi virkistyspäivä kauniissa maisemissa. Virkistyspäivä piti sisällään ruokaa ja juomaa sekä pelejä ja tanssimista keskellä kirkasta auringon paistetta perulaisen musiikin tahtiin. Alla kuvia virkistyspäivän bingopelistä (bingopeliä veti esimieheni Anita), kauniista maisemista sekä Cuna Nazarethin päiväkodin henkilökunnasta.


Henkilökohtaisena suurena saavutuksenani on nyttemmin ollut saada päätökseen nallekorttityöpaja 5-vuotiaille lapsille. Se päättyi minun ja paikallisen psykologin vetämään lopetustapaamiseen, johon lapset tulivat kahdessa 15 lapsen ryhmässä. Eiväthän ne tapaamiset nyt ihan hirveän hyvin sujuneet; tekemämme suunnitelma oli 5-vuotiaille lapsille aivan liian vaikea ja moneen otteeseen lapset intoutuivat ymmärrettävästi riehumiseen ja leikkiin suunnittelemiemme hengitys- ja rentoutusharjoitusten sijaan. Itse olin tapaamisten jälkeen häpeissäni, huvittunut ja kiitollinen siitä, että omilla ominaisuuksillani varustettuna saan omassa työssäni työskennellä suurimmaksi osaksi vain yhden ihmisen kanssa kerrallaan. Samalla kunnioitukseni kaikkia lapsiryhmien kanssa toimivia kohtaan kohosi entisestään. Alla kuvat nallekorttityöpajasta ja työpajaan osallistuneille lapsille muistoiksi askarrelluista nalleista.
Onnittelen itseäni myös siitä, että olen toteuttanut ensimmäisen viikonloppureissuni Perun pääkaupungin ulkopuolelle. Siitä asiaa tulevissa kirjoituksissani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti